Investeringar

Merparten av nya investeringar finns inom kommunstyrelsens verksamhet för bland annat reinvesteringar i asfaltering, fastighetsrelaterade åtgärder, lekplatser, gång- och cykelvägar och åtgärder vid locket i Åkarp. Utbildnings- och kulturnämndens presenterar investeringsbehov för bland annat ny konstgräsplan vid Arlövs idrottsplats, inventarier till Västervångskolan, utbyte av maskiner inom lokalvård och måltid och digitala verktyg till elever i grundskolan.

Nämnderna har sammanlagt presenterat ett nettoinvesteringsbehov för nya investeringar på 92,7 mnkr för perioden 2025–2027. Tillsammans med redan beviljade investeringsvolym uppgår då investeringarna till 939,4 mnkr varav 70 mnkr avser markförvärv.

I investeringsvolymen ingår även investeringarna som är kopplade till befintliga eller framtida exploateringsområden som kommer att generera exploateringsintäkter framöver från markförsäljning och exploateringsersättningar. Byggbranschen är dock konjunkturkänslig och ambitionen bör ligga på en rimlig nivå. Risken är annars stor att Burlövs kommun får organisatoriska och ekonomiska problem i framtiden. Investeringsvolymer enligt föreslagen nivå innebär att kommunens avskrivningar år 2027 ökar till 94,5 mnkr och därmed intecknas delar av det kommande ekonomiska utrymmet för lång tid framöver.

I samband med budgetbeslutet omfördelas medel dels mellan beslutade investeringsprojekt, dels från investerings- till exploateringsprojekt.

Investeringar framgår i detalj av Bilaga 2a: Investeringsbudget 2025-2027 med prognos UR1 2024.

Denna hemsida använder så kallade cookies. Genom att fortsätta besöka denna sida godkänner du användandet av cookies.   Läs mer